Winlock
Facebook Instagram Linkedin

 

Scorpion treedt uit de schaduw

06/04/2022

🔥 SCORPION TREEDT UIT DE SCHADUW 🔥

Het Scorpion-programma is een globaal programma dat alle capaciteiten van het Franse leger beïnvloedt. Er ging meer dan twintig jaar research aan vooraf om de tactische gevechtscapaciteiten van de landmacht te vernieuwen en te moderniseren.

De ruggengraat van het project is een systeem van netwerkradio’s: Système d’Information de Combat Scorpion of SICS. Dit concept gaat verder dan alles wat momenteel in Europa en zelfs binnen de NAVO ontwikkeld wordt. Dit informatie- en commandosysteem linkt alle navigatie-, beschermings-, observatie- en communicatiesystemen aan elkaar. Het garandeert dat al het verbonden personeel en wapensystemen de beschikbare informatie optimaal kunnen gebruiken en met elkaar delen. Tegelijk is het een hulpmiddel voor commandobeslissingen. Dankzij deze tool is de tactische commandant continu op de hoogte van de exacte tactische situatie van de uitgestegen secties. De grote troef van het Scorpion-programma is snelheid. Alle opdrachtorders en evacuatieverzoeken worden binnen een gegarandeerde tijd doorgestuurd, waardoor alle tactische acties drastisch sneller zullen verlopen.

Op 7 november 2018 ondertekenden Frankrijk en België een strategisch partnerschap voor een betere operationele samenwerking tussen de gemotoriseerde capaciteiten (CaMo) van beide landstrijdkrachten. Binnen dat project zullen ze heel wat gevechtssystemen vernieuwen en diepgaand samenwerken in verschillende ontwikkelingslijnen.
WINLOCK France is door DELTA CONSTRUCTION en het Etablissement du Service d’Infrastructure de la Défense (ESID) in #bordeaux geselecteerd voor de levering en installatie van Ei1 60 + OutLOCK branddeuren bij de bouw van een technische ruimte voor het huisvesten van de "Griff01.on" en "Jaguar" pantservoertuigen van het Régiment d'Infanterie Chars de Marine (RICM) in #Poitiers.

Deze operatie maakt deel uit van het programma #Scorpion, de belangrijkste gezamenlijke strijdkracht van het Franse leger (l'Armée de Terre).

Focusproject zuidelijke zone "Quartier Le Puloch" :
📌 Een onderhouds- en reparatiewerkplaats voor pantservoertuigen (AMA): 2.145 m² vloeroppervlakte
📌 Een multitechnisch onderdelenmagazijn (MMT): 735 m² vloeroppervlakte
📌 Een heringerichte wasplaats met toevoeging van een loopbrug

Focusproject Noordzone "Quartier Ladmirault" :
📌 Een gebouw voor leer- en simulatieoefeningen (BDS)
📌 Een opslaggebouw met 15 compartimenten voor gepantserde Jaguar voertuigen: vloeroppervlakte van 1.130 m².
📌 Een opslaggebouw met een voetafdruk van 1.995 m² bestaande uit 2 eenheden

Onze partners:
Opdrachtgever
ESID BORDEAUX (Ministère des Armées)
Architect
AGENCE DESIGN ARCHITECTURE (A D A) / SELARL DUFON ARCHITECTES ASSOCIES
BET
IG Concept / serdB groupe Gamba
BIM-manager
OGEBA Ingénierie / EOVEST GROUPE

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

*verplichte velden

T +32 [0]9 340 50 20
info@winlockfiredoors.com

Winlock Systems bvba
Weverslaan 32
9160 Lokeren
België

10, rue Michel Servet
5900 Lille
Frankrijk

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info