Onderhoud en service van brandwerende poorten en brandwerende deuren

Onderhoud & service na aankoop

Om het brandwerende en duurzame karakter van onze producten te  waarborgen. En hun goede werking bij brand te verzekeren is een onderbouwd onderhoud en service aangewezen.

Wij staan 24/7 tot uw dienst om u een probleemoplossend en tijdsefficiënt antwoord te bieden. Hierin staat de certificatie van onze diensten en producten zowel in onderhoud als in herstellingen vooropgesteld.

Jaarlijks onderhoud

Wij raden aan om 1x per jaar of om de 1000 cycli een onderhoud te voorzien. Wanneer een brandpoort regelmatig wordt gecontroleerd, worden gebreken sneller vastgesteld en kan er ook sneller ingegrepen worden. In de praktijk betekent dit vaak ook dat u grote herstellingen en/of grote kosten kan vermijden. U kan zelfs na de controle een conformiteitscertificaat aanvragen.

Indien u een onderhoud wenst, komen wij ter plaatse om alles in kaart te brengen met een passend voorstel. Naast een eenmalig onderhoud, staan wij ook open voor langdurige overeenkomsten. 

Opleiding techniekers

Voor ons is ontwikkeling en zelfontplooiing essentieel. Daarom krijgt iedere technieker de nodige opleidingen om zodat ze u de beste service kunnen bieden. 

De controles worden steeds uitgevoerd aan de hand van een checklist. Zo zal uw brandwerende poort of deur van boven tot onder gecheckt worden. 

Veelgestelde vragen over onderhoud en service voor brandwerende poorten of deuren

Hoe vaak moeten brandwerende poorten of deuren worden onderhouden?

Het is aanbevolen om brandwerende poorten of deuren minstens één keer per jaar te onderhouden. Raadpleeg de richtlijnen van de fabrikant en lokale autoriteiten voor nauwkeurige aanbevelingen.

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van brandwerende poorten of deuren?

Als eigenaar of exploitant van het gebouw bent u verantwoordelijk voor regelmatig onderhoud. Werk samen met een erkende professional zoals Winlock met ervaring in brandwerende systemen.

Wat houdt het onderhoud van brandwerende poorten of deuren in?

Onderhoud omvat visuele inspectie, controle van sluitmechanismen, scharnieren en afdichtingen, en het testen van automatische sluitmechanismen. Beschadigde of versleten onderdelen moeten mogelijk gerepareerd of vervangen worden.

Wat moet ik doen als er schade wordt vastgesteld aan een brandwerende poort of deur?

Meld schade onmiddellijk aan de verantwoordelijke partij voor onderhoud en reparatie. Snelle reparatie is essentieel om de brandwerendheid en veiligheid van de deur te waarborgen. Hiervoor kan u ook bij ons terecht.

Meer weten over Winlock?

Schrijf dan zeker in op onze nieuwsbrief. 

Taalswitcher

Andere

Left Menu Icon