Scorpion

Scorpion treedt uit de schaduw

Het Scorpion-programma is een globaal programma dat alle capaciteiten van het Franse leger beïnvloedt. Er ging meer dan twintig jaar research aan vooraf om de tactische gevechtscapaciteiten van de landmacht te vernieuwen en te moderniseren. De ruggengraat van het project is een systeem van netwerkradio’s: Système d’Information de Combat Scorpion of SICS. Dit concept gaat verder dan alles wat momenteel in Europa en zelfs binnen de NAVO ontwikkeld wordt. Dit informatie- en commandosysteem linkt alle navigatie-, beschermings-, observatie- en communicatiesystemen aan elkaar. Het garandeert dat al het verbonden personeel en wapensystemen de beschikbare informatie optimaal kunnen gebruiken en met elkaar delen. Tegelijk is het een hulpmiddel voor commandobeslissingen. Dankzij deze tool is de tactische commandant continu op de hoogte van de exacte tactische situatie van de uitgestegen secties. De grote troef van het Scorpion-programma is snelheid. Alle opdrachtorders en evacuatieverzoeken worden binnen een gegarandeerde tijd doorgestuurd, waardoor alle tactische acties drastisch sneller zullen verlopen.

Deel dit nieuws

Left Menu Icon