Brandwerende deuren

In een dynamische industriële omgeving waarin veiligheid een sleutelrol speelt, verwelkomen we u bij Winlock – de pionier in hoogwaardige brandveiligheidsoplossingen.

Naast onze brandwerende sectionale poorten, introduceren we trots ons uitgebreide gamma van brandwerende deuren, speciaal ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende behoeften van industriële bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Metal+ de basis van elke brandwerende Winlock deur

Hier bij Winlock rusten we niet op onze lauweren; we omarmen constante innovatie als de drijvende kracht achter onze producten. Onze trots, de Metal+ basis, dient als het fundament van elke Winlock-deur. Wat dit concept werkelijk uitzonderlijk maakt, is de modulariteit die inherent is aan de Metal+ structuur. Elke deur, of het nu gaat om een interne of externe toegang, wordt doordrenkt met dezelfde stevige bouw, waarbij een breed scala aan eigenschappen en prestaties naadloos wordt samengebracht.

Met de Metal+ basis stellen we onszelf een dubbel doel: het voldoen aan de unieke eisen van onze klanten en het handhaven van de allerhoogste Europese normen op het gebied van brandveiligheid. Of uw behoeften nu betrekking hebben op geluidsisolatie, thermische regulatie, inbraakpreventie of andere specifieke vereisten, onze brandwerende deuren helpen je met al deze facetten met bewonderenswaardige veelzijdigheid.

Onze industriële brandwerende deuren hebben verschillende brandweerstanden

Winlock heeft zich niet alleen bewezen als marktleider, maar als een cruciale partner voor industriële bedrijven die de waarde van veiligheid begrijpen. Onze industriële brandwerende deuren schitteren met diverse brandweerstanden, variërend van een impactvolle 30 en 60 minuten tot een indrukwekkende 240 minuten.

Onze toewijding aan superieure kwaliteit transformeert deze deuren tot meer dan alleen toegangspunten; het zijn wachters van gemoedsrust, veiligheid en langdurige duurzaamheid.

Toepassingen op maat

Elke sector stelt andere vereisten en elke klant heeft specifieke noden en behoeften. Daarom produceren wij brandwerende deuren op maat. 

Wilt u een brandwerende deur op maat? Neem gerust een kijkje naar onze toepassingen.

Welke deuren moeten brandwerend zijn?

Vuurwerende deuren moeten worden geïnstalleerd op locaties waar brandveiligheid cruciaal is, zoals trappenhuizen, vluchtroutes, scheidingen tussen compartimenten en ruimtes waar brandbare materialen worden opgeslagen.

Hoe lang houdt een normale deur brand tegen?

Een normale toegang zonder vuurveilige eigenschappen kan de verspreiding van vuur slechts enkele minuten tot een half uur tegenhouden, afhankelijk van het type deur en de materialen waaruit deze is vervaardigd. Brandwerende deuren voorkomen de verspreiding van vuur, rook en hitte binnen een gebouw.

Is brandwerend ook rookwerend?

Ja, deze zijn ontworpen om zowel de verspreiding van brand als rook binnen een gebouw te voorkomen. Ze dragen bij aan de veiligheid van de mensen die het gebouw proberen te verlaten en vergemakkelijken de evacuatie.

Wat is het verschil tussen brandwerend en brandvertragend?

Brandwerende deuren bieden een bepaalde periode weerstand tegen de verspreiding van vuur, volgens specifieke normen en certificeringsvereisten. Brandvertragende materialen vertragen daarentegen de ontwikkeling van vuur, maar garanderen mogelijk geen volledige bescherming gedurende een bepaalde tijd.

Hoe dik moet een brandwerende deur zijn?

Vuurwerende toegangen hebben meestal een minimale dikte van 40 millimeter, maar specifieke vereisten kunnen variëren afhankelijk van lokale bouwvoorschriften en normen. Het is belangrijk om de geldende voorschriften te raadplegen om de exacte diktevereisten voor brandwerende deuren in een specifieke situatie te bepalen.

Left Menu Icon