Toekomstig project: PANORAMA KORTRIJK

BESIX en Eiffage werken samen aan een project voor de NMBS te Kortrijk, Besix maakt de tunnels en Eiffage de ondergrondse parking voor het station.

BESIX werd door de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) geselecteerd voor de bouw en de uitrusting van een verkeerstunnel, de aanleg van wegen en saneringswerken in de omgeving van het station van Kortrijk.

De werkzaamheden kaderen in het globale renovatieproject ‘Stationsproject Kortrijk’ dat bedoeld is om de leefsfeer in de nabije omgeving van het station te verbeteren en de mobiliteit van de verschillende weggebruikers te optimaliseren. Het project is een samenwerkingsverband tussen de NMBS, Infrabel, De Lijn, de stad Kortrijk, het Agentschap Wegen en Verkeer en Parko. Het station van Kortrijk is een belangrijk regionaal spoorwegknooppunt dat de grote Belgische steden met het noorden van Frankrijk verbindt.

De uitgravingen van naar schatting 32.000 m³ zullen volgens de Stross-methode gebeuren. Dat betekent dat de infrastructuurwerken zonder bovengrondse graafwerken zullen plaatsvinden, waardoor men tegelijk boven de vloerplaat (vlot verkeer) en eronder (tunnel) kan werken. De tunnel, grotendeels gerealiseerd volgens de wanden-dak methode zal bijdragen tot een vlotter autoverkeer onder de sporen. De werf omvat eveneens de verplaatsing en inrichting van een nieuw rioleringssysteem in de richting van Kortrijk Weide en de aanleg van een rotonde in het verlengde van de tunnel.

Eerder dit jaar monteerden wij 64 brandwerende deuren, zowel EI1 30 als EI1 60 in de ondergrondse parking.

Deze keer zijn we aan de beurt voor de brandwerende deuren in de tunnels en aan de elektriciteitskasten.

Met dank aan Besix en NMBS dat wij mogen meehelpen aan dit project.

 

✅ EI1 30 en 60 – brandweerstand van 30 en 60 minuten

 

Wenst u een offerte op maat? Of een afspraak ter plaatse?

✉️ sales@winlockfiredoors.com

Deel dit nieuws

Left Menu Icon