Toekomstig project: Mercedes, België

Mercedes-Benz heeft de auto min of meer uitgevonden. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in het merk Mercedes (1901) van Daimler-Motoren-Gesellschaft (1890 – 1926) en de Benz Patent-Motorwagen (1886) van Karl Benz. Die laatste wordt gezien als de allereerste auto met een verbrandingsmotor ooit. Sinds die tijd is Mercedes-Benz uitgegroeid tot een van de grootste en meest prestigieuze merken ter wereld.

De auto-industrie heeft heel wat innovaties aan Mercedes-Benz te danken. Het merk introduceerde onder meer de eerste personenwagen met een dieselmotor, de eerste auto met directe injectie, het eerste ABS-systeem en het eerste serieproductiemodel met airbags. Daarbij werden vooral op de diverse generaties S-Klasse elektronische systemen ingevoerd die nu op bijna iedere auto standaard zjin.

Mercedes-Benz heeft een rijke geschiedenis in België die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Het bedrijf begon met de verkoop van auto’s in België in de jaren ’20. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de activiteiten van Mercedes-Benz in België onderbroken, maar na de oorlog hervatte het bedrijf zijn activiteiten en begon het zijn positie op de Belgische markt te versterken.

Vandaag heeft Mercedes-Benz een uitgebreid netwerk van dealers en servicecentra in heel België en blijft het een belangrijke speler op de Belgische automarkt, met een breed scala aan modellen die aansluiten bij de behoeften van verschillende klanten.

Er werd Winlock gevraagd om een brandwerende poort met 60′ brandweerstand te plaatsen in Leuven alsook in Sint-Tuiden.

Bedankt, Mercedes!

 

Deel dit nieuws

Left Menu Icon