Toekomstig project: Neuhaus Chocolates

Toekomstig project: Neuhaus, Sint-Pieters-Leeuw

Van apothekers tot chocolatiers, de Neuhaus familie heeft de zorg voor en het geluk van anderen altijd vooropgesteld. De familie opende haar eerste Neuhaus boetiek in 1857 in de befaamde Koninginnegalerij in Brussel. Tot op vandaag wordt deze druk bezocht door talrijke chocoladeliefhebbers van over heel de wereld.

Jean Neuhaus was een Zwitser van Italiaanse afkomst. Hij wilde arts worden om mensen te helpen en ging daarom geneeskunde studeren in Grenoble. Maar hij faalde twee keer, voornamelijk omdat hij de aanblik van bloed niet kon verdragen. Hij verhuisde vervolgens en vestigde zich in 1857 in Brussel. In hetzelfde jaar opende hij een apotheek in de prestigieuze Koninginnegalerij. Tot grote vreugde van zijn klanten bedekte Jean Neuhaus zijn medicijnen met een fijn laagje chocolade.

In 1912, ontwikkelde zijn kleinzoon dit verder tot de Belgische praline zoals we die vandaag kennen: chocolade gevuld met een heerlijke vulling in plaats van met medicijnen.

Voor hun hoofdzetel in Sint-Pieters-Leeuw werd er aan Winlock gevraagd om 3 dubbele brandwerende deuren te plaatsen met een brandweerstand van 60 minuten.

Bedankt, Neuhaus!

Deel dit nieuws

Left Menu Icon