Interessant panelgesprek rond brandveiligheid…

Een brandveilig gebouw is een must voor iedereen. Brandwerende poorten zijn hierbij niet meer weg te denken. Zij staan mede in voor de brandcompartimenting van het gebouw. Het gebouw wordt opgedeeld in meerdere compartimenten waardoor de brandzone en daardoor ook de mogelijke brandschade beperkt wordt. De rest van het gebouw en materialen buiten het compartiment waar de brand ontstaat blijven bijgevolg gespaard van brand. De openingen van de brandwanden worden voorzien van brandwerende elementen, hetzij brandwerende poorten en deuren. Hiervoor ben je aan het juiste adres bij WINLOCK! Daarnaast kan je onze poorten ook functioneel gebruiken.
Van bij het begin van ieder project moet brandveiligheid een ‘hot topic’ zijn voor alle bouwpartners. Maar aan welke normen moeten de brandwerende materialen binnen een brandveilig gebouw nu echt voldoen? Enerzijds vormen de regelgeving en het advies van de brandweer daarbij de leidraad. Anderzijds geldt de KB van juli 1994 bijlage 6 voor industriegebouwen. Sedert 1/11/2019 is er ook de verplichte CE -markering specifiek voor brandwerende poorten en deuren. Tot slot, kunnen ook verzekeringsmaatschappijen strengere maatregelen opstellen. De scheidingswanden of brandmuren moeten standaard voldoen aan een brandweerstand van 120 min. Maar in functie van de hogere brandlast en toenemende vraag naar grotere compartimenteringen stellen de verzekeraars en brandweer hogere eisen. Compartimenteringswanden van REI240 en REI360 zijn vandaag niet meer weg te denken uit industriële gebouwen. De brandpoorten en branddeuren (in België bijlage 6) worden verwacht te voldoen aan 1/2de van de weerstand van de wand, dienen dubbelzijdig te zijn getest en te beschikken over een CE-markering voor brand in controleklasse A1 volgens EN16034  en EN13241. Quote uit het artikel “Brandveiligheid, een heet hangijzer?” van CEO Sylvia Roels: “Bij Winlock zetten we volop in op wetgeving”. Al onze producten beantwoorden dan ook aan de nieuwe Europese normen en beschikken over CE-markering volgens EN 16034. “Innovatie dragen wij hoog in het vaandel..”aldus Sylvia Roels . Zo ontwikkelden wij een brandwerende sectionaalpoort met een brandweerstand van 180 minuten, de MONO LOCK EI1 180, om te kunnen beantwoorden aan de steeds hogere eisen. Lees nu het volledige panelgesprek panelgesprek “Brandveiligheid, een heet hangijzer?” op Limburg Bouwt.  

Deel dit nieuws

Left Menu Icon