Ineos Project One

Toekomstig project: Ineos – Project One, Antwerpen

Project ONE is een investering van Ineos in de Antwerpse chemiesector voor de bouw van een ethaankraker. De investering bedraagt ruim vier miljard euro en is daarmee de grootste investering in de Europese chemie in meer dan 20 jaar. De geavanceerde installatie zal ethyleen produceren, een van de wereldwijd meest gebruikte basischemicaliën en een essentiële bouwsteen voor uiteenlopende producten, die je terugvindt in medische toepassingen, textiel, behuizingen van computers en smartphones, huishoudtoestellen, verpakkingen om voedingsmiddelen langer te bewaren en cosmetica.

Voor de bouw van hun nieuwe administratieve campus, die deel uitmaakt van Project One, zal Winlock 5 op maat gemaakte sectionaalpoorten voorzien waarvan sommigen uitgerust zullen worden met enkele specifieke toepassingen, zoals een Out lock, een Explosion Lock en een Safe Lock. Naast het nieuwe hoofdgebouw zal de campus ook een nieuwe workshop-ruimte, opslagruimte, veiligheidslokalen en een fietsenstalling omvatten. ​

Bedankt, Ineos!

Deel dit nieuws

Left Menu Icon